1 tojás
1 dl olaj
2,5 dl tejföl (joghurt vagy kefir is jó)
15 dkg apróra vágott kolbász (aki szereti, csípős)
fél db felkockázott zöldpaprika
1 gerezd fokhagyma lereszelve, vagy egy mokkáskanál fokhagymasó vagy krém
1 kis fej apróra vágott hagyma
30 dkg liszt
1 sütőpor
kevés só, pirospaprika
5 dkg reszelt sajt
A tojást az olajjal és a tejföllel kikeverjük, hozzáadjuk a fokhagymát, majd belevegyítjük a lisztes keveréket (a lisztbe beleforgatjuk a kolbászt, paprikákat, hagymát, sajtot, sót, sütőport, pirospaprikát). Előzőleg margarinnal jól kikent muffin formákba adagoljuk és előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütjük.
A látványt és az ízt is fokozhatjuk, ha minden muffinra egy-egy szelet kolbászkarikát teszünk és úgy sütjük meg, bár jobb, ha nem rátesszük a kolbászt, hanem beleszúrjuk, úgy nem esik le a tetejéről, miután kihűlt.
Magyaros és többsajtos muffinok
Jó étvágyat kívánok !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése