"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/11/21

Kínai édes savanyú sertés, ahogy én készítem

Fél kg sertéscombot vagy karajt felkockázok. Pár kanál olajon hirtelen átpirítom, majd kevés vizet aláöntve, sóval és csipet borssal puhára párolom. Mielőtt megpuhul, hozzá darabolok 1-1 vastaghúsú piros és zöld paprikát és 1 kisebb szál vékonyra szelt sárgarépát, majd együtt készre párolom (a paprika és a répa maradjon kicsit ress). Néhány evőkanál paradicsom pürével (vagy ketchup) összekeverem, hozzáöntök egy doboz aprított ananász konzervet (a levéből is öntök a raguba) és egy üveg bambuszrügyet. Kevés szójaszósszal, mézzel, esetleg citromlével ízesítem. Rizzsel tálalom. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése