2011/11/28

Hagymás rostélyos

Hozzávalók 4 személyre:
4 szép szelet marharostélyos (vagy sertéstarja - ebből még finomabb, szaftosabb is, és nem kell olyan sokáig pácolni)

a páchoz:

bors
fokhagyma
mustár (ezek helyett lehet használni Horváth Rozi "Hagymás rostélyos" fűszerkeveréket)
olaj

4-5 nagy fej vöröshagyma
a sütéshez olaj

Elkészítése:
A hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, zúzott fokhagymával és olajjal, és a hűtőben érleljük legalább 1 éjszakát.
Másnap a nagy fej vöröshagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk, lisztben jól átforgatjuk. Bő forró olajban aranysárgára sütjük, és lecsepegtetjük. (Mindig frissen készítsük, hogy ropogós legyen.)
A pácolt húst a sült hagyma után maradt olajon átsütjük , vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nagyon kiszárad. Miután kérget kap, kevés vizet (vagy marhahúslevest) aláöntve puhára pároljuk, majd zsírjára visszasütjük, de csak annyira, hogy szaftos maradjon.
Frissen, sült burgonyával, esetleg rizzsel (és idény szerint kovászos uborkával, vegyes savanyúsággal, vagy salátával) tálaljuk, a hússzeletre halmozzuk a ropogósra sült hagymát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése