Fél kg túrót kevés sóval és 3 evőkanál cukorral jót áttörünk.
Hozzáadunk még 1 cs vaníliás cukrot, 3 egész tojást, másfél pohár  tejfölt, 5dkg  felolvasztott vajat vagy margarint. Az egészet simára  kikeverjük (legegyszerűbb robotgéppel). Beleszórunk 5 jó evőkanálnyi  grízt (búzadarát), jól összekeverjük és 5-10 percig állni hagyjuk, hogy a  dara kicsit megszívja magát. (Aki szereti, ízlés szerint tehet bele  kevés reszelt citromhéjat, egy maréknyi megmosott mazsolát - ezt  utoljára is rászórhatjuk a tetejére, mikor már a tepsiben van a tészta  -, vagy mindkettőt). 
Közepes tepsit kikenünk, kilisztezünk és beleöntjük a tésztát, ha a  mazsolát nem kevertük bele, most a tetejére szórhatjuk és mehet a  közepesen előmelegített sütőbe. Gázsütőben, felülről a 2. rácson (mivel  nincs külön tészta, lentebb megégne !) 5-ös fokozaton sütjük, kb 25-30  percig,míg kicsit pirossas nem lesz a teteje. Porcukorral vagy anélkül,  melegen vagy hidegen is nagyon finom, gyors, egyszerű süti. 
30 évvel ezelőtt tanultam anyósomtól, azóta rengetegszer sütöttem már, nem lehet elrontani! 
/ Köszi Mama, szeretlek :) /
Jó étvágyat kívánok !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése