Hozzávalók egy kisebb adaghoz:
25 dkg liszt
1 tasak sütőpor
20 dkg cukor
2 tojás
1 kis doboz (3 evőkanál) gyümölcsös joghurt
4 evőkanál olaj
1 csipet só
kb másfél maréknyi dió
kb fél maréknyi összetördelt táblás csokoládé vagy csoki pasztilla
kb fél mokkáskanál fahéj illetve mézeskalács fűszerkeverék
A tojásokat elkeverjük a cukorral, majd sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót is. A legvégén keverjük bele a csokoládét, valamint a kisebb darabokra vagdalt és kicsit megpirított diót. Egy kikent-kilisztezett kisebb tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Kihűlve szeleteljük, ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk. De akár ketté is vághatjuk a "piskótánkat"és megkenhetjük bármilyen lekvárral.
A tojások fehérjét elvileg habbá verve is tehetjük a tésztához, de ha csak így egybe keverjük össze, akkor is remek lesz a süteményünk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése