2025/12/02

Diós-csokis kevert sütemény

 Hozzávalók egy kisebb adaghoz: 

25 dkg liszt 

1 tasak sütőpor 

20 dkg cukor 

2 tojás

1 kis doboz (3 evőkanál) gyümölcsös joghurt 

4 evőkanál olaj 

1 csipet só 

kb másfél maréknyi dió 

kb fél maréknyi összetördelt táblás csokoládé vagy csoki pasztilla 

kb fél mokkáskanál fahéj illetve mézeskalács fűszerkeverék

A tojásokat elkeverjük a cukorral, majd sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót is. A legvégén keverjük bele a csokoládét, valamint a kisebb darabokra vagdalt és kicsit megpirított diót. Egy kikent-kilisztezett kisebb tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Kihűlve szeleteljük, ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk. De akár ketté is vághatjuk a "piskótánkat"és megkenhetjük bármilyen lekvárral.

A tojások fehérjét elvileg habbá verve is tehetjük a tésztához, de ha csak így egybe keverjük össze, akkor is remek lesz a süteményünk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése