A tintahal tintás tésztát forrásban lévő sós vízben (a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint kifőzzük és ízlés szerint tejszínes sajtszósszal vagy tejszínes gombás-zöldborsós raguval tálaljuk
Tejszínes sajtszósz
Hozzávalók: 2 dl főzőtejszín, 1 dl víz, 10 dkg reszelt sajt (ízlés szerint), egy kis tömlős krémsajt (ízlés szerint) só, frissen őrölt bors
Elkészítés: A tejszínt a vízzel, sóval és frissen őrölt borssal felmelegítjük, majd hozzáadjuk a sajtokat és kevergetve addig főzzük, amíg kellemesen krémes állagú nem lesz (pár perc).
Tejszínes gombás-zöldborsós ragu
Hozzávalók:
fél kg gomba (lehet konzerv is, abból 2 kisebb dobozal kell)
fél kg zöldborsó
2 fej hagyma
2-3 evőkanál étolaj
ételízesítő
2 dl főzőtejszín
2 dl húsleves lé vagy víz
ízlés szerint só, bors, fokhagyma, szerecsendió, petrezselyem zöld (elmaradhat)
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk, szűrőn keresztül átmossuk és egy tálba tesszük. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk és kevés olajon megpároljuk. Amikor a hagyma megpárolódott rátesszük a gombát, pirítjuk egy kicsit, majd a zöldborsót és jól átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, öntünk hozzá egy kevés vizet vagy ha van, húslevest és együtt pároljuk. Amikor puhára párolódtak a borsó és a gomba is, akkor hozzádarabolunk néhány gerezd fokhagymát, majd felöntjük a növényi tejszínnel. Egy csipetnyi szerecsendiót is teszünk bele. Hagyjuk, amíg forrni kezd és lezárjuk.




Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése