2025/11/13

Fekete tagliatelle tejszínes sajtszósszal és tejszínes gombás-zöldborsós raguval

A tintahal tintás tésztát forrásban lévő sós vízben (a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint kifőzzük és ízlés szerint tejszínes sajtszósszal vagy tejszínes gombás-zöldborsós raguval tálaljuk


Tejszínes sajtszósz

Hozzávalók: 2 dl főzőtejszín, 1 dl víz, 10 dkg reszelt sajt (ízlés szerint), egy kis tömlős krémsajt (ízlés szerint) só, frissen őrölt bors

Elkészítés: A tejszínt a vízzel, sóval és frissen őrölt borssal felmelegítjük, majd hozzáadjuk a sajtokat és kevergetve addig főzzük, amíg kellemesen krémes állagú nem lesz (pár perc).


Tejszínes gombás-zöldborsós ragu

Hozzávalók:

fél kg gomba (lehet konzerv is, abból 2 kisebb dobozal kell)

fél kg zöldborsó

2 fej hagyma

2-3 evőkanál étolaj

ételízesítő

2 dl főzőtejszín

2 dl húsleves lé vagy víz

ízlés szerint só, bors, fokhagyma, szerecsendió, petrezselyem zöld (elmaradhat)

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk, szűrőn keresztül átmossuk és egy tálba tesszük. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk és kevés olajon megpároljuk. Amikor a hagyma megpárolódott rátesszük a gombát, pirítjuk egy kicsit, majd a zöldborsót és jól átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, öntünk hozzá egy kevés vizet vagy ha van, húslevest és együtt pároljuk. Amikor puhára párolódtak a borsó és a gomba is, akkor hozzádarabolunk néhány gerezd fokhagymát, majd felöntjük a növényi tejszínnel. Egy csipetnyi szerecsendiót is teszünk bele. Hagyjuk, amíg forrni kezd és lezárjuk. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése