Nagyon régen volt egy szép dísznövényem, malabári spenót, másnéven bazella. Mikor nézegettem, hogy miként kell gondozni, egy érdekes recept került elém az egyik oldalról és elmentettem. Akkoriban még csak a régi, TVN-es blogom volt (ami azóta már megszűnt), oda írtam ezt a bejegyzésemet. A receptet egy az egyben átmásoltam, így szerepelhet benne a "leturmixszoljuk" szó 😤 😂 A receptet sosem készítettem el, most is csak mint érdekességet teszem be ide a blogba.
Bazella leves
Hozzávalók: 50 dkg bazella, 2 tojás, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 1,5 dl tejföl, 10 dkg sonka, só A bazellát kevés vízben megfőzzük, leturmixoljuk. Vajas rántást készítünk, tejföllel felengedjük, beletesszük a bazellát, sót, borsot, majd vízzel vagy csontlével felengedjük. A tojásfehérjét habbá verjük és galuska formára a levesbe szaggatjuk. A galuskák mindkét oldalát megfőzzük, majd kivesszük a levesből, beletesszük a kockára vágott sonkát és a két tojás sárgáját. Ezután már nem forraljuk, a tetejére helyezzük a galuskát, így tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése