2025/11/13

Bazella (malabári spenót) leves

Nagyon régen volt egy szép dísznövényem, malabári spenót, másnéven bazella. Mikor nézegettem, hogy miként kell gondozni, egy érdekes recept került elém az egyik oldalról és elmentettem. Akkoriban még csak a régi, TVN-es blogom volt (ami azóta már megszűnt), oda írtam ezt a bejegyzésemet. A receptet egy az egyben átmásoltam, így szerepelhet benne a "leturmixszoljuk" szó 😤 😂                          A receptet sosem készítettem el, most is csak mint érdekességet teszem be ide a blogba. 

Bazella leves

Hozzávalók: 50 dkg bazella, 2 tojás, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 1,5 dl tejföl, 10 dkg sonka, só              A bazellát kevés vízben megfőzzük, leturmixoljuk. Vajas rántást készítünk, tejföllel felengedjük, beletesszük a bazellát, sót, borsot, majd vízzel vagy csontlével felengedjük. A tojásfehérjét habbá verjük és galuska formára a levesbe szaggatjuk. A galuskák mindkét oldalát megfőzzük, majd kivesszük a levesből, beletesszük a kockára vágott sonkát és a két tojás sárgáját. Ezután már nem forraljuk, a tetejére helyezzük a galuskát, így tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése