Hozzávalók
1 nagyobb sertés szűzpecsenye
kolbászhús (előre bekevert, vagy nyers sütnivaló kolbász) kb fél kg
fűszersó, őrölt bors, ketchup, mustár, fokhagymakrém ízlés szerint
2-3 evőkanál (kacsa)zsír
kevés víz
A zsírt elkeverjük a fűszerekkel. A friss kolbászhúst fakanál segítségével jól beletömködjük a felszúrt szűzérmébe (vagy a legegyszerűbb, ha a hentesnél előre megtöltött szűzpecsenyét veszünk), amit aztán minden oldalról alaposan bekenünk a fűszerekkel elkevert zsírral. A töltött húst alufóliába csomagoljuk, majd egy sütőpapírral kibélelt formába tesszük, vagy egy tepsi alját vékonyan kikenjük zsírral, rárakjuk a húst és pici vizet aláöntve lefóliázzuk. Előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük, majd kicsomagoljuk és ha már puha a hús, kicsit magasabb hőfokon pirosra sütjük mindkét oldalát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése