Hozzávalók: pár db zöldpaprika, pár db paradicsom, 1,5 kg krumpli, 4 kis fakanálnyi zsír, víz, só, bors.
A krumplit megtisztítjuk, kockára/karikákra vágjuk. A paprikákat, miután a magházát kiszedjük, csíkokra vágjuk, a paradicsomokat félbe vágjuk és vékonyan felszeleteljük. Egy nagyobb lábasba négy fakanál zsírra ráborítjuk a krumplit, paradicsomot és a paprikát. Ízlés szerint sót, borsot szórunk rá, annyi vizet öntünk alá, amennyi éppen csak ellepi és fedő alatt pároljuk, míg megpuhul. Idő közben néha óvatosan átkeverjük és ha szükséges, az elfőtt levet pótoljuk. Régen, gyerekkoromban, nyáron anyu sokszor készített ilyen paprikás-paradicsomos krumplit, ő, amikor puhára főtt a krumpli, mindig áttörte. Egyszerű ám annál jobb köret bármilyen sült-főtt-rántott húshoz, de önmagában is nagyon finom, laktató étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése