Hozzávalók
2-3 pár frankfurti virsli
5 db tojás
6 db közepes burgonya
1 nagy fej lila vagy vöröshagyma
1 nagy + 1 kis poharas tejföl
1 evőkanál mustár
15 dkg majonéz (10 evőkanál)
só, bors ízlés szerint
Héjában megfőzzük a burgonyát, sós vízben. Megfőzzük a tojást, a virslit. Egy nagyobb tálban összekeverjük a tejfölt, a mustárt és a majonézt. A hagymát apróra vagy vékony csíkokra vágjuk és azt is hozzáadjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A megfőtt, kihűlt burgonyát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, a virslit felkarikázzuk. A tojást is kisebb darabokra, kockákra vágjuk. Ha kihűltek a főtt dolgok, hozzákeverjük őket a majonézes alaphoz.
Legjobb, ha egy éjszakára (de legalább pár órára hűtőbe rakjuk, így jól összeérnek benne az ízek.
Hideg sülthöz (pl kolbászhússal töltött sertésszűz) jól illik köretként, de önálló ételnek is megfelel.
majonézes virslisaláta kolbászhússal töltött setésszűzzel |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése