Hozzávalók:
Tészta: 50 dkg finomliszt, 20 dkg ráma margarin, 6 dkg disznózsír, 1,5 dl tej, 1 egész tojás+2db tojássárgája, 1 dkg friss élesztő, 7 dkg porcukor
Töltelék: 40 dkg darált dió, 20-25 dkg kristálycukor, 1 tasak vaníliás cukor, kevés reszelt citromhéj + 3 kisebb üveg (kb 60-70 dkg) baracklekvár a kenéshez
Csoki máz: 3 db Marika ét tortabevonó gőzön felolvasztva és alaposan elkeverve benne 12 evőkanál étolaj (Nem tévedés, 1 tábla tortabevonó csokihoz 4 kanál olajat számolunk! csak ebben az esetben lesz tökéletes, könnyen kenhető, kellőképpen kemény, de mégis könnyen vágható a kész mázunk - ez a legjobb csokimáz bármilyen süteményre, Lévainé Erzsike receptje alapján)
A darált diót és a cukrokat, citromhéjat összekeverjük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (előtte az elmorzsolt élesztőt langyos tejben pici cukorral felfuttattjuk), 4 egyforma kis cipóra osztjuk. Az elsőt nagy gáztepsi méretre nyújtjuk, tepsibe helyezzük, rákenjük az egyik üveg lekvárt, megszórjuk a cukros dió harnadával. Erre jön a második tészta-lekvár-cukros dió réteg, majd a harmadik tészta-lekvár-cukros dió réteg, a tetejére helyezzük a negyedik kinyújtott tésztát, nagyon enyhén, egyenletesen összenyomkodjuk a tenyerünkkel, majd pár helyen villával egészen a tepsi aljáig átszurkáljuk az egészet. Sütés előtt legalább fél órát szobahőmérsékleten kelesztjük, majd 175 fokon kb 40 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése