Hozzávalók:
12 dkg puha vaj
10 dkg cukor
20 dkg liszt
1 tojás
fél kk sütőpor
2 tasak vaniliás cukor
fél citrom vagy narancs reszelt héja
10 dkg mazsola
Mazsola helyett aszalt vörösáfonya, vagy meggy is jó. Kiszúró forma bármilyen lehet, karácsonykor pl fenyőfa, csillag, szív stb
Előmelegítem a sütőt 180 fokra, kibélelek egy tepsit sütőpapírral, a mazsolát forró vízbe áztatom.
A puha vajat habosra keverem a cukorral, hozzáadom a tojást, a vaníliát és a reszelt citromhéjat. Hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet és a lecsepegtetett mazsolát. Lisztezett deszkán fél centire kinyújtom, különféle formákkal kiszaggatom, tepsibe rakom (kb 1 centire egymástól, mert kicsit megnőnek) és 10 perc alatt szalmasárgára megsütöm. Gyorsan sül, vigyázni kell, nehogy megégjen. A tepsin hagyom kihűlni. Alapból roppanós, linzerféle keksz, de ha más sütivel tesszük dobozba, nagyon finomra puhul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése