Hozzávalók egy nagy, 25x25x8 cm-es kapcsos tortaformához:
2 csomag babapiskóta
a krémhez:
5 dl habtejszín
1 kg túró
kb 4 evőkanál (vagy ízlés szerinti mennyiségű) porcukor
2 tasak vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
kevés citromlé
késhegynyi só
1 doboz őszibarackkonzerv (1-2 fél barackot tegyünk félre a díszítéshez)
1 zselatin fix
A barackot kis darabokra vágjuk és alaposan lecsepegtetjük, a levét félre tesszük. A túrót alaposan áttörjük ízlés szerinti mennyiségű (nálam 3 evőkanál) porcukorral, a vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és egy csipetnyi sóval. A tejszínhabot felverjük 1 evőkanál porcukorra, egy kis citromlével és a zselatin fix-szel. A habot a túróhoz adjuk majd belekeverjük az őszibarackot is.
A babapiskótákat egy kicsit megmártjuk a baracklében és kirakjuk vele a tortaforma alját. Rákenjük a barackos túrókrém felét. Erre újabb réreg baracklébe mártott piskóta jön, arra pedig a krém másik fele (lehet 3 rétegűre is készíteni). Elsímítjuk és a félre tett barackból vágott vékony szeletekkel kirakjuk. Néhány órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt a torta tetejét csoki vagy karamell öntettel is díszíthetjük. Ízlés szerint szamócával vagy málnával is készíthetjük a tortát, akkor a mártsuk a piskótákat vanília aromás tejbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése