"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2022/02/22

Raffaello sajttorta - sütés nélkül

Hozzávalók:

alap: 25 dkg édes vajas keksz, 5 dkg mandulás (amaretti) keksz, 20 dkg vaj, 2-3 evőkanál almalekvár

krém: 25 dkg mascarpone, 400 ml jól lehűtött cukrászhab, 5 evőkanál porcukor, 1 tasak vaníliás cukor vagy egy kávéskanál vanília aroma, 10 dkg kókuszreszelék, 1 tasak expressz zselatin

díszítés: 8 db Raffaello golyó , szeletelt mandula

Elkészítés:

A kekszeket ledaráljuk vagy egy nylon zacskóba téve húsklopfolóval nagyon apróra törjük. A vajat megolvasztjuk és ráöntjük a darált kekszre. Az almalekvárral együtt az egészet összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljára jól lenyomkodjuk (pl egy pohár aljával). Amíg a krém készül, hűtőbe rakjuk.

A mascarpone-t a cukrokkal/aromával habosra keverjük A cukrászhabot a zselatinnal jó keményre felverjük. Összevegyítjük a kettőt és beledolgozzuk a kókuszreszeléket is.

Az elkészült krémet rákenjünk a hideg kekszes alapra és szépen elegyengetjük. Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Tálalásnál mandulaforgáccsal és Raffaello golyókkal díszítjük

(Finom, de nagyon tömény lett ez a torta. A krémbe legközelebb plusz egy adag vaníliás pudingot és/vagy a tejszinhabból a 4 helyett 5 dl-t tennék.)













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése