"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2022/03/01

Gyümölcsös piskótatalléros szelet - gyors vendégváró süti

5 tojást habosra keverünk 23 dkg cukorral és 1 tasak vaníliés cukorral (vagy 1 kávéskanál vanília aromával). Hozzáöntünk 2,7 dl tejet, azzal is kikeverjük. Beleszitálunk 45 dkg lisztet, amiben előzőleg elkevertünk 1,5 teáskanál sütőport. Az egészet jól kikeverjük. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral és kirakjuk 2 csomag (20 db) barackos piskótatallérral. Ráöntjük a tésztát. Apróra felkockázunk 3-4 db, levétől jól lecsöpögtetett konzerv barackot és elosztjuk a tészta tetején (a gyümölcsött forgassuk meg egy kevés lisztben vagy keményítőben, akkor nem süllyed le a tészta aljára). Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 35- 40 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
Közben elkészítjük a csokimázat: 2 tábla étcsokit (20 dkg) beletördelünk egy kislábasba. Hozzáöntünk 2 dl tejszínt és állandóan kevergetve összefőzzük. A sütemény tetején elkenjük a csokimázat és 1-2 (de minimum fél) órára hűvös helyre tesszük. Ha megdermedt rajta a máz, szeletelhetjük.
Ízlés szerint készíthetjük meggyes, málnás vagy narancsos piskótatallérral is, akkor értelemszerűen az azokhoz illő gyümölcsöt rakjuk a tésztára. Vegyesen sem rossz :) 
A liszt egy része kiváltható pudingporral, de csak a főzőssel,
Így a 45 dkg liszt helyett 40 dkg liszt+1 tasak vanília/puncs/karamell stb ízű pudingpor keverékét használjuk. Nem csak ízletesebb, de egy picit színesebb is lesz a tészta :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése