"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2020/01/20

Meggyes-sajtkrémes karácsonyi piskótatekercs



3 tojásból piskóta tekercset sütök: 3 evőkanál lisztet elkeverek fél teáskanál sütőporral.
3 tojás sárgáját fehéredésig keverek 3 evőkanál cukorral. A 3 tojás fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verem. A cukros tojássárgáját összeforgatom a liszttel, majd a fehérjehabot lazán hozzákeverem. Sütőpapírral bélelt közepes (30x30cm) tepsibe simítom és 180 fokon (gáz 4-es fokozat) kb 15 percig sütöm. Porcukorral megszórt konyharuhára borítom, óvatosan, oda-vissza feltekerem párszor, majd feltekerve hagyom kihűlni.

Közben elkészítem a krémet.
Hozzávalók:
1 doboz (50 dkg) meggyes sajtkém desszert (Lidl-ben kapható)
20 dkg magozott meggy a levével
1 kis doboz Hulala cukrászhab (200 ml)
5 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)
1 zselatin fix

A meggyet kicsit összevágom, a levét lecsöpögtetem.
A sajtkrémhez öntöm a meggylevet, belekeverem a zselatin fixet és jól kihabosítom. A Hulalát kemény habbá verem a cukorral. A meggyes krémet simára keverem a tejszínhabbal.

Ha már hidegre hűlt a piskóta, kigöngyölöm, vastagon megkenem a krémmel, megszórom a meggy darabokkal. Feltekerem, a külsejét is lekenem krémmel. Fenyőfa és hópehely cukordíszekkel dekorálom.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése