"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2020/01/20

Gluténmentes linzer - linzerkarika rizslisztből



Gluténmentes Chef Blog receptje alapján készült

Hozzávalók

30 dkg rizsliszt
20 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
1 db tojás

Összeállításhoz:
20 dkg baracklekvár

2 literes tálban az alapanyagokat egynemű tésztává gyúrjuk.
Hűtőben 20 percig pihentetjük fóliával lefedve, majd lisztezett deszkán 5 mm vastagra kinyújtjuk.
Párosával köröket vágunk ki hullámos élű kiszúróval vagy üveg pohár szájával. A leeső darabokat újra összegyúrjuk, majd kinyújtjuk és újra karikákat szúrunk ki belőle, ezt addig folytatjuk, amíg teljesen el nem fogy a tészta.

SÉF TIPP:
Próbáljunk minél gyorsabban dolgozni, mert ahogy a tészta és benne a vaj melegszik, úgy lesz nehezen kezelhető. Ilyenkor gyúrjuk össze újból és tegyük vissza a hűtőbe, amíg a vaj visszaszilárdul a tésztában, majd folytassuk a munkát.

Minden második karika közepét egy kisebb kiszúró segítségével eltávolítjuk. A tepsibe sütőpapírt teszünk, óvatosan ráhelyezzük a tészta karikákat.
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütési módozaton 12-15 perc alatt készre sütjük.

Nagyon fontos!:
1.) A TÉSZTÁNAK SÜTÉS UTÁN IS VILÁGOS SZÍNŰNEK KELL MARADNI! HA KEZD “SZÉP SZÍNE” LENNI, AZONNAL VEGYÜK KI A SÜTŐBŐL, MERT HA TÚLSÜL, AKKOR SZÁRAZ-PORLÓS LESZ AZ ÁLLAGA.
2.) HA KÉSZ, HAGYJUK KIHŰLNI A TÉSZTÁT A SÜTŐLEMEZEN, MERT KÜLÖNBEN TÖRIK.

Ha kihűlt, tökéletesen kezelhető lesz a linzer. Majd a karikákat megkenjük baracklekvárral, majd összetapasztjuk az alsó és felső darabokat.

Sütés előtt megszórhatjuk a tésztánk tetejét durvára darált dióval vagy mandulával is. Hogy jobban megtapadjon a szórás, előtte tojásfehérjével vagy egész tojással kenjük meg és így szórjuk meg.

a diós virág-linzereket mindig baracklekvárral, a többit házi eperlekvárral töltöm



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése