Hozzávalók a tésztához:
60 dkg liszt
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál tejföl
2 tojás
1,5 tasak sütőpor
A lisztet elmorzsolom a vajjal és a cukrokkal, hozzáadom a tejfölt és a
tojást. Rugalmas tésztává gyúrom. Négy egyenlő részre osztom.
Lisztezett deszkán egyenként jó vékonyra kinyújtom, majd nagyobb tepsi hátulján
külön-külön megsütöm. Gáz 5-ös fokozat kb. hét-hét perc alatt. A tészta melegen és hidegen is könnyen szakad,
törik.
Hozzávalók a krémhez:
1,5 liter tej
3 csomag csokipudingpor
3 evőkanál kakaó
2 tojássárgája
2 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
+
25 dkg vaj (vagy Ráma margarin)
25 dkg porcukor
Először habosra kavarom a vajat és a cukrot. Aztán fél liter tejben simára keverem a pudingport, a kakaót, a lisztet
és a tojást. Folyamatosan kevergetve hozzáöntöm a többi tejet is és sűrű krémmé főzöm. Ha
teljesen kihűlt, összedolgozom a cukros vajjal.
A kihűlt tésztalapokat egyenként megkenem a csokis krémmel. A tetejére kenem a csokimázat
Hűvös helyen legalább egy éjszakán át pihentetem, mert csak utána lehet szeletelni, ha megpuhult a krémtől..
Hozzávalók a csokimázhoz:
2 tábla ét tortabevonó
2 teáskanál vaj
A csokoládét gőz fölött felolvasztom, a vajat is hozzáadom és simára keverem, majd bevonom vele a süteményt.
(régi, kedves kolléganőm, Margitka receptje)


Ich kenne das als Magiaritza,aber mit 6 Blätter,nicht 4,es schmeckt hervorragend,habe es mehrmals gebacken,immer mit sehr grossen Erfolg
VálaszTörlésVielen Dank für Ihren freundlichen Kommentar. Ja, die sechsseitige Version ist fast identisch, nur etwas ausführlicher. Wir finden sie auch toll. Herzliche Grüße! Ágnes:)
Törlés