"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2018/07/04

Epres-banános kráter süti

Hozzávalók:

a tésztához:
25 dkg liszt
1 tasak sütőpor
3 evőkanál kakaó
5 tojás
25 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 dl olaj
1 dl tej
csipetnyi só
pici citromlé

a pudinghoz:
1-1 tasak banán illetve eper ízű pudingpor
6 evőkanál cukor
9 dl tej

a mázhoz:
2 nagyobb pohár tejföl,
4-6 evőkanál porcukor(ízlés szerint, de minél több a cukor, annál jobban "megköt" a máz)
2 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:
Először a pudingokat külön-külön megfőzzük 4,5 dl tejjel és 3 kanál cukorral és kihűtjük.
A tojásfehérjékből pár csepp citromlével kemény habot verünk.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral, kakaóval és egy csipetnyi sóval.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukrokkal, olajjal és a tejjel. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, végül a tojáshabot is lazán beleforgatjuk. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát és teáskanállal a tetejére rászaggatjuk a pudingokat.
Előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.
2 nagy pohár tejfölbe elkeverjük a cukrokat, a sütőből kivett forró sütire öntjük és elkenjük rajta.
Csak teljes kihűlés után lehet szépen szeletelni.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése