"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2016/12/21

Attila mézeskalácsa - Erdélyi Mézeskalács

Alapanyagok 1,3 kg liszt, 30dkg porcukor, 300ml méz, 1,5 tasak sütőpor, 1 tasak mézeskalács fűszerkeverék, 3 tojás. Elkészítés: A száraz alapanyagokat összekeverjük majd hozzáadjuk a mézet és a tojást. Miután összegyúrtuk 3 részre osztjuk és 1cm vastagságúra nyújtjuk, formákkal kiszúrjuk, ez után jöhet a sütés 180 fokon 10-12 percig. Díszítőhab elkészítése: 150g porcukor, 1 tojás fehérje kimikszerelni.
Vajda Attilától kaptam a receptet. Köszönöm szépen :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése