"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2016/12/21

Lekváros hókifli

I. 
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 25 dkg Rama margarin, 1 kis doboz tejföl, csipet só, 

töltelék: szilvalekvár
porcukor a forgatáshoz

Elkészítés:
sütés előtti este a tészta hozzávalóit összegyúrjuk és éjszakára hűtőbe rakjuk. 

Másnap vékonyra kinyújtjuk, 6-8 cm-es kerek formával kiszaggatjuk és megtöltjük szilvalekvárral. 
Kiflit formázunk belőle és tepsire rakva, forró sütőben megsütjük.
Még melegen porcukorban megforgatjuk. Lekvár helyett mákkal, dióval, nutellával is tölthető.
II.
Hozzávalók
a tésztához:
fél kg liszt
1/4 kg zsír
1 teáskanál vaníliás cukor
1 csipet só
2,5 dl tejföl
keményebb illetve sütésálló lekvár a töltéshez
a szóráshoz: egy csésze porcukor és 1tasak vaníliás cukor keveréke

Elkészítés:
a zsírt elmorzsoljuk a liszttel, a cukorral és a sóval, majd összegyúrjuk a tejföllel. Folpackba csomagoljuk és fél-egy órára a hűtőben tesszük.
Utána a tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd egy nagyobb pohárral (kb. 8 cm átmérőjű) köröket szúrunk ki belőle. Mindegyik szélére tesszük a lekvárból  majd feltekerjük, összenyomkodjuk és kifliket formázunk belőlük.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokon kb. 12 perc alatt készre sütjük. Még forrón vaníliás cukorral elkevert porcukorba forgatjuk. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése