"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2015/09/24

Milánói csicseriborsó ragu



Olivaolajon megfonnyasztunk egy kis fej finomra vágott vöröshagymát. Hozzápirítunk 10 dkg apróra kockázott sonkát és egy üveg levétől leszűrt, szeletelt konzerv gombát. Felöntjük egy nagyobb boboz sűrített paradicsommal. Ízlés szerint sózzuk, teszünk bele egy kevés cukrot és kakukkfűvel, oreganóval fűszerezzük.
Kb 15 percig főzzük, majd hozzáadunk egy üveg levétől leszűrt konzerv csicseriborsót. Átforraljuk és valamilyen körettésztával, reszelt sajttal tálaljuk. Friss gombából még jobb.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése