"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

Kecskeméti aprópecsenye

Hozzávalók:
fél kg sertés comb
hagymából, paprikából, paradicsomból frissen készített lecsós alap
fél kg zöldborsó
25 dkg gomba
1,5 kg burgonya
törött paprika 
1 gerezd fokhagyma
só, bors, fűszerek 
olaj

A húsból aprópecsenyét sütünk, ízlés szerint fűszerezzük. 
A gombát és a borsót némi fokhagymával és őrölt borssal, törött paprikával kevés olajon puhára pároljuk.
A hagymából, paprikából és paradicsomból készítünk egy lecsós alapot.
A megtisztított krumplit kockákra daraboljuk és olajban kisütjük. Én a kisült krumplit azon frissiben megszórom tejfölös vagy sonkás ízesítésű sültkrumpli fűszerkeverékkel.
A lecsós alaphoz hozzáadjuk a zöldségeket és a pecsenyét, végül az egészet összekeverjük a frissen kisütött krumplival. Kovászos uborkával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése