Ez a recept is Valika barátnőmtől való
Hozzávalók:
30 dkg alma
5 dkg vaj
3 dl tej
15 dkg liszt
2 tojás,
10 dkg porcukor
késhegynyi őrölt fahéj
3 dkg vaníliás cukor
olaj a sütéshez
elkészítése:
az almákat megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a vajban megpároljuk.
A lisztet simára keverjük a tejjel, a tojássárgákkal és a fahéjas cukorral.
Végül beleforgatjuk a keményre vert tojáshabot és a párolt almát.
Az így kapott vastag tésztából lepénykéket sütünk forró olajban, palacsintasütőben.
Vaníliás porcukorral megszórva, melegen fogyasztjuk.
"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése