"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/12/10

Császárné fasírtja

Hozzávalók:
fél kg főtt burgonya
fél kg darált hús
10 dkg császárszalonna
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 db csemege uborka
2 tojás
1 dl tej
4-5 ek. liszt
só, bors

A főtt krumplit almareszelőn lereszelem. A szalonnát, a hagymát és az uborkákat apróra kockázom. Ezeket a darált hússal jól összedolgozom. Hozzákeverem a tejet és a fűszerekkel felvert tojást. Annyi lisztet adok hozzá, hogy jól formálható masszát kapjak. Vizes kézzel pogácsákat formázok, amiket lisztbe mártva egy kiolajozott tepsibe sorakoztatok. Tetejüket megkenem étolajjal. Előmelegített sütőben pirosra sütöm. A pogácsákat sülés közben többször átforgatom hogy jól átsüljenek és mindkét felük szép piros legyen.
Köretnek bármilyen főzelék, vagy rizs, esetleg petrezselymes krumpli illik hozzá. De adhatunk mellé csak salátát, úgy is nagyon finom.



2 megjegyzés:

  1. Hűűű, imádom a fasírtot minden formában és ezt a verziót nem is ismerem! Ki kell próbáljam!!!

    VálaszTörlés
  2. Nem fogsz csalódni benne. Az uborkától egy csöppet pikáns íze van - mi nagyon szeretjük. Még nem sikerült annyit készítenem, hogy másnapra maradt volna belőle :)

    VálaszTörlés