"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

Tejfölös gombapaprikás

Hozzávalók:

10 dkg füstölt szalonna
fél kg gomba
1 nagy fej vöröshagyma
1 pohár tejföl
pirospaprika

bors


A apró kockára vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, kisütjük. A zsírján a felvágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük és néhány percig forraljuk.
Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, sóval, borssal ízesítjük, vissza tesszük bele a szalonnakockákat és addig pároljuk, míg a gomba egészen puha nem lesz. Végezetül hozzáadjuk a kikevert tejfölt, egyet forralunk rajta és kész. Galuskával, tésztával vagy rizzsel találjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése