2012/12/08
Almás palacsinta tepsiben sütve
Egy tálba teszünk 20 dkg lisztet, 3 tojást, 3 dl tejet, pici sót és némi szódavízzel sűrű palacsinta tésztát keverünk. Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszünk (vagy jól kiolajozzuk a tepsit) és bele öntjük a tésztát. 4-5 almát megmosunk, magházukat kivágjuk és héjastól kb 1cm vékonyra daraboljuk. Az almaszeleteket a tésztára rakosgatjuk, bőven megszórjuk fahéjas kristálycukorral és előmelegített sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt megsütjük. Kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
De rég jártam már erre..:(
VálaszTörlésNagyon jól néz ki!!:) Kell nekem este ilyen finomságokat nézegetnem..:D
Ugye hogy ! Így voltam én múltkor, mikor a guru tortádat láttam ;) Amúgy a fenti tepsis palacsinta nagyon praktikus ám, ha nincs ideje az embernek a szokásos 30-40 palacsintát megsütögetni :)
VálaszTörlés