"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/12/08

Almás palacsinta tepsiben sütve



Egy tálba teszünk 20 dkg lisztet, 3 tojást, 3 dl tejet, pici sót és némi szódavízzel sűrű palacsinta tésztát keverünk. Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszünk (vagy jól kiolajozzuk a tepsit) és bele öntjük a tésztát. 4-5 almát megmosunk, magházukat kivágjuk és héjastól kb 1cm vékonyra daraboljuk. Az almaszeleteket a tésztára rakosgatjuk, bőven megszórjuk fahéjas kristálycukorral és előmelegített sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt megsütjük. Kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.






2 megjegyzés:

  1. De rég jártam már erre..:(
    Nagyon jól néz ki!!:) Kell nekem este ilyen finomságokat nézegetnem..:D

    VálaszTörlés
  2. Ugye hogy ! Így voltam én múltkor, mikor a guru tortádat láttam ;) Amúgy a fenti tepsis palacsinta nagyon praktikus ám, ha nincs ideje az embernek a szokásos 30-40 palacsintát megsütögetni :)

    VálaszTörlés