"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/12/10

Finomfőzelék

Fél kiló sárgarépát megtisztítunk és kis kockákra darabolunk.
Fél kiló zöldborsóval együtt kevés forró olajon jól átforgatjuk. Megszórjuk 3 evőkanál liszttel, jól elkeverve kicsit pirítjuk, majd felengedjük annyi hideg vízzel, amennyi éppen ellepi. Gyakran kevergetve puhára főzzük. Közben sót, kevés cukrot és egy pár szál, apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá. Egy pohár joghurtot (tejfölt, kefirt) kikeverünk 2 evőkanál liszttel és kevés vízzel, majd behabarjuk vele a főzeléket.
Fasírttal tálaljuk.
Az én eredeti receptem a borsón és a répán kívül 1/3 mennyiségben karfiolt is tartalmaz, de azt sosem teszek bele.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése