"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

Krumplifánk szívecskék

Hozzávalók:
fél kg főtt, áttört krumpli
fél kg liszt
2 tojás
2 evőkanál gríz
2 evőkanál olaj
1 élesztő


A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát - az élesztőt csak belemorzsoljuk. Ha porélesztőt használunk, azt először alaposan elvegyítjük a liszttel.
Az összegyúrt tésztát kinyújtjuk, formázóval kiszurkáljuk és lisztezett deszkán, letakarva másfél órát pihentetjük. Majd felforrósított olajban, közepes lángon kisütjük.
Lekvárral vagy fűszeres tejföllel egyaránt finom.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése