"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/07/14

Tepertős krumplilepény

Hozzávalók: 
60 dkg krumpli, 2 fej vöröshagyma, 2 ek. olaj, 50 dkg tepertő, liszt, só, bors; a tepsi kikenéséhez: margarin.
Elkészítése: A krumplit meghámozzuk és lereszeljük. A megtisztított hagymát finomra vágjuk, az olajon aranyszínűre pároljuk, majd a ledarált tepertővel együtt a krumpliba keverjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, majd egy margarinnal kikent tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben ropogós pirosra sütjük. Kockákra vágva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése