Hozzávalók:
a krém:
2 csomag puncsos/vaníliás puding
9 dl tej
8 evőkanál cukor
a tészta:
5 tojás
25 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 dl tej
1 dl étolaj
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 evőkanál kakaó
Elkészítés:
A pudingokat megfőzzük és kihűtjük.
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel, majd lassan hozzáadjuk az olajat, a sütőporos lisztet, a kakaót és végül a tojások felvert kemény habját.
Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe öntjük, majd kanállal rászaggatjuk (rácsformán rárakjuk) a kissé kihűlt pudingot és megsütjük.
A tejfölt elkeverjük a por és a vaníliás cukorral, majd a kisült, de még forró sütire kenjük és így hagyjuk kihűlni.
Lehet csinálni fehér (kakaó nélküli) tésztával és csokipudinggal is, a puncsos pudingba főzhetünk pl. egy adag magozott meggyet - ahogy variáljuk, mindig másként néz ki a sütink.
(én most kakaó nélküli tésztával készítettem, a tetejére nem tettem mázat, viszont a pudingba belefőztem egy maréknyi mazsolát - nagyon finom lett !)
Szoktam készíteni ennek a sütinek az egyszerűbb változatát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése