"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/06/04

Almás-zöldséges fűszeres sültcsirke

Hozzávalók:
2 kg csirkecomb
1 csomag fokhagymás csirkesült alap 2in1
1 csomag zöldfűszeres csirkesült alap 2in1
25 dkg brokkoli
25 dkg karfiol
25 dkg sárgarépa
2 nagyobb alma

A megmosott, feldarabolt csirkecombokat a sütőzacskókba tesszük, a fűszereket rászórjuk. A zacskókat lezárjuk, megszurkáljuk és tepsibe téve, előmelegített sütőben szűk 1 órát sütjük. Ezután a húsokat a szafttal együtt tepsibe borítjuk, közéjük rakjuk a felkarikázott répát, a brokkoli és karfiol rózsákat, valamint a megmosott és héjastól nyolcadokba vágott almát (magházat kivágjuk). Visszatesszük a sütőbe, sütés közben néha a zöldségeket beleigazgatjuk a szaftba. és az egészet pirosra sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése