"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/06/05

Rántott puffancs

Ha rántott húst készítünk, valószínűleg mindig marad a panírozás során használtakból - tojás, liszt, morzsa.
Ezeket keverjük össze, kb. olyan állagú legyen, mint a nokedli tészta. Fűszerezzük egy pici vegetával (de elég egy kis só is), adjunk hozzá egy mokkáskanálnyi sütőport (ha van maradék száraz sajtdarabkánk, azt is belereszelhetjük) hagyjuk állni 5-10 percig, majd a forró olajba kanállal szaggassunk belőle kis gömböket. Ezek a sülés során kicsit megnőnek, puffancsok lesznek. Gyorsan elkészül és finom :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése