"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/05/16

Fő az egészség - Búzakorpás zabkeksz

Az eredeti receptet  Szandinál  találtam, én egy kicsit változtattam rajta, de tökéletesen bevált az ötletem :)
Köszi a receptet Szandi, nagyon fincsi lett a keksz !!! 

Hozzávalók:
15 dkg zabkorpa
15 dkg búzakorpa
15 dkg cukor
15 dkg margarin
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
3 evőkanál darabos meggylekvár
2 tojás
pici só

Külön-külön összekeverjük a száraz és nedves hozzávalókat:
A margarint felolvasztjuk (éppen csak folyjon) belekeverjük a cukrot, sót és a tojásokat. Az egészet habosra keverjük.
A kétféle korpát a sütőporral és a szódabikarbónával jól összekeverjük.
A kétféle keveréket összedolgozzuk, adunk hozzá pár evőkanál darabos gyümölcslekvárt (annyit, hogy formázható masszát kapjunk)
Diónyi golyókat formálunk belőle (a búzakorpa miatt a massza nehezen tapad, de vizezett kézzel nagyon könnyen dolgozhatunk vele), sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, egy kanállal ellapítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon kb negyed óra alatt megsütjük. Nem kell túl sütni, mikor az alja kicsit pirul, már kész van.
A kész kekszek puhák, törnek, így villával vagy szedőlapáttal rakjuk egy rácsra hogy kihűljenek. A lekvártól nemcsak finomak de hosszú ideig puhák, omlósak maradnak !





2-3 keksz 1 pohár joghurttal, kiváló reggeli vagy tízórai és a legnagyobb lelki nyugalommal csemegézhetünk belőle akár napközben is ;)
Mindennapi fogyasztása tökéletes megoldás emésztési problémákra, sőt, igen jótékony hatással van a koleszterin szintünkre is !

2 megjegyzés:

  1. Húha, mennyi sok finom szép recept!:)
    Nagyon jól néz ki, és a képek is nagyon jók lettek!:)
    Örülök, hogy ízlett!:)

    VálaszTörlés
  2. Köszi Szandi :)
    Végre hozzákezdtem a feltöltögetéshez, így most kicsit bővül a "szakácskönyvem" .

    VálaszTörlés