"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/05/16

Medvehagymás-petrezselymes burgonya

Most, hogy szezonja van, és nagyon egészséges, a medvehagymával a leghétköznapibb burgonyaköretből is újdonságot varázsolhatunk.

Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 nagy csomó medvehagyma
1 csokor petrezselyemzöld
olaj


A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.
A összeaprított medvehagymát és petrezselyemzöldet kevés olajon megfuttatjuk. A burgonya főzőlevéből 2-3 evőkanálnyit hozzá adunk. A burgonyát leszűrjük és a hagymás-petrezselyemmel összekeverjük. Bármilyen húsételhez kiváló köret. Csak az illata finom fokhagymás, az ízén nem érzik a hagyma.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése