"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/05/16

Gyros pulykából

Hozzávalók:
1 kg pulyka combfilé
1 csomag gyros vagy görög sültek fűszerkeverék
olaj

A húst ceruza vastagságúra szeletelem, a fűszerkeverékkel és kevés olajjal bepácolom, majd pár órára állni hagyom. Legjobb, ha este elkészítem és éjszakára a hűtőbe teszem, így jó összeérik az íze.
Másnap olajon átpirítom a húst, addig amíg meg nem puhul, illetve pirul. És tulajdonképpen kész is.


Én most a szokásos zöldségek helyett medvehagymás-petrzselymes burgonyát és uborkát adtam hozzá köretként.



Ha nincs kéznél gyros fűszerkeverék,aprítsunk össze egy fej vöröshagymát, adjunk hozzá egy teáskanál sót, egy kávéskanál pirospaprikát, 4-5 gerezd összezúzott fokhagymát, 1-1 teáskanál oreganót, rozmaringot és cukrot, 1 kávéskanál őrölt borsot és másfél dl oliva olajat. Az egészet alaposan keverjük ki, forgassuk bele a húst és a továbbiakban a fentiek szerint készítsük el az ételt.  Ez a házi keverékünk 2 nagy adag gyros elkészítéséhez is elegendő.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése