"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/05/16

Sonkás-sajtos ravioli medvehagymás mártásban

Hozzávalók:
1-1 csomag sonkás és sajtos ravioli
1 nagy csokor medvehagyma
1 adag kockázott/csíkozott bacon szalonna
1 pohár tejföl (joghurt vagy kefír is ugyan olyan jó)
2 púpozott kanál liszt, kevés víz
ízlés szerint só

A raviolikat az előírásnak megfelelően kifőzzük.
A bacon szalonnát zsírjára sütjük, rádobjuk az összeaprított medvehagymát és kevergetve kicsit összesütjük.
A lisztet kevés vízzel és a tejföllel simára keverjük, behabarjuk vele a hagymás szalonnát.
A kifőtt tésztát a mártással leöntve tálaljuk.
Nagyon gyorsan elkészíthető és igen finom !



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése