"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/03/06

Vegyes zöldkörettel rakott tarja

Hozzávalók:
8 szelet tarja (comb, karaj, csirke/pulykamell ugyan olyan jó)
1 csomag fagyasztott franciasaláta alap (mexikói vagy bármilyen más vegyes zöldségköret)
1 nagy vagy 2 kis csomag szeletelt bacon szalonna
2 nagy pohár tejföl
4 tojás
só, bors, fokhagyma, fűszerek
egy kevés vaj

Serpenyőben, kevés vajon a kicsit megklopfolt és befűszerezett hússzeleteket (fokhagyma gerezdekkel együtt) pirosra sütjük.
A zöldségköretet félpuhára pároljuk.
Egy tepsibe öntjük a visszamaradt sült hús zsírt. A bacon csíkok felét a tepsi aljára sorakoztatjuk.
Elosztjuk rajta a zöldség felét.
Az egyik pohár tejfölt összekeverjük 2 felvert tojással, kicsit megsózzuk és egyenletesen a zöldségre locsoljuk. A hússzeleteket szépen elrendezzük a tejfölös rétegen, majd rárakjuk a zöldség másik felét.
Erre locsoljuk a másik pohár tejfölt, amibe szintén két felvert tojást kevertünk. Végül az egészet kirakjuk a második csomag bacon szalonna csíkokkal.
Forró sütőben pirosra sütjük.
Ha kicsit hűlt, kockára vágva tálaljuk.
 A rizs köret illik hozzá leginkább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése