"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/02/29

Kolbászos lebbencsleves

Hozzávalók
15dkg füstölt szalonna
20 dkg füstölt kolbász
2 kisebb fej vöröshagyma
1 kanál őrölt édesnemes töröttpaprika
1 csomag (25 dkg) száraz lebbencstészta (vagy fodros nagykocka is jó)
1 csokor zellerzöld
2-3 kelbimbó
1 szál felaprított sárgarépa
2-3 szem krumpli kockára vágva
1-1 zöld és fehér paprika
1 paradicsom
só, bors, ízlés szerint vegeta

Elkészítés:
A kockára vágott szalonnát a felkarikázott kolbásszal együtt félig kisütjük. Hozzáadjuk és együtt megpirítjuk a lebbencset és az apróra vágott hagymát is. Ha kellően megpirult minden, megszórjuk a pirospaprikával és felengedjük 2l vízzel.
Beletesszük a felkockázott krumplit és a zöldségeket Ízlés szerint fűszerezzük.
Csendes tűzön készre főzzük.




2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Kedves Mónika !
      Én köszönöm, hogy "vendégül láthattalak" :)
      "...Amiből másnak nem adsz, legyen az arany, iszappá válik..." ahogy a blogod mottójában is olvasható.
      Minden jót kívánok !
      Ági:)





      Törlés