30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg margarin
30 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
kávéskanálnyi őrölt fahéj + 2 evőkanál kristálycukor
3 tojás
1 pohár tej
1 üveg magozott meggbefőtt
reszelt citromhéj, esetleg citromlé
Elkészítése:
A margarint habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a tojásokat, majd a liszttel elvegyített sütőport és a tejet. Még finomabb lesz a süteményünk, ha egy kis reszelt citromhéjat és citromlevet is keverünk bele. A tésztát margarinnal kikent és liszttel megszórt közepes méretű tepsibe öntjük, kanállal elsimítjuk. A kimagozott meggyet lisztbe forgatjuk, majd egyszerűen rádobáljuk a tésztára. Kristálycukorral és őrölt fahéjjal megszórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon körülbelül 30-35 percig sütjük. Érdemes sütéspróbát csinálni. Szúrjunk egy fogpiszkálót vagy kést a tésztába és ha már nem ragad rá, akkor biztosan átsült a sütink. Kockákra vágva, melegen, hidegen, ízlés szerint porcukorral meghintve kínáljuk.
Nagyon meg vagyok elégedve ezzel a recepttel, gyors , egyszerű és nagyon finom süti !
VálaszTörlésÉn pedig nagyon örülök neki, hogy tetszik :)
VálaszTörlésNálunk elég gyakran kerül asztalra, mert "gyors , egyszerű és nagyon finom süti !" :)