Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt
1 tasak sütőpor
20 dkg porcukor
15 dkg darált dió
4 tojás,
1 dl víz
1 dl étolaj
A töltelék hozzávalói:
1 cs szamócaízű pudingpor
5 dl tej
25 dkg porcukor
1 Ráma margarin,
30 dkg szamóca (vagy magozott meggy)
A tetejére mandulaforgács
A tojás sárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd a vizet és az olajat is hozzáadva jól kikeverjük. A darált diót összevegyítjük a sütőporral elkevert liszttel , és ezt is hozzáadjuk, végül a habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk. Előmelegített sütőben, kikent, lisztezett, közepes méretű tepsiben megsütjük.
Közben a megmosott szamócát feldaraboljuk. A cukrot a margarinnal habosra keverjük. A pudingot előírás szerint elkészítjük. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinkrémmel és belekeverjük a szamócát is. A kész krémet a már kihűlt tészta tetejére kenjük és megszórjuk mandulaforgáccsal.
(Szamóca helyett készíthetjük magozott meggyel is, abban az esetben érdemesebb vaníliás, esetleg málnaízű pudingport használni és a tej egy része is helyettesíthető meggylével.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése