Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
20 dkg füstölt szalonna
20 dkg gépsonka
20 dkg csemege uborka, de finom vizes/kovászos uborkával is
őrölt bors
1 kisebb fej hagyma
só
olaj
2 ek mustár
Elkészítése:
A szalonnát, sonkát, húst vékony csíkokra vágjuk, a hagymát felaprítjuk.
A szalonnát, sonkát, hagymát elősütjük kevés olajon.
Utána beletesszük a húst, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük egy pohárnyi vízzel. Fűszerezzük, puhára pároljuk. Mikor majdnem kész, a vékony csíkokra vágott uborkát is belerakjuk. Szükség szerint még sózzuk, borsozzuk, 2 kanál mustárral ízesítjük, majd készre pároljuk. Rizs, tészta, hasábburgonya körettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése