"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/12/05

Grízes-meggyes (horvát ?) rétes

(Ez a recept panel rétes néven is ismert. Az eredeti horvát rétest pedig rétegzés után fel kell tekerni, míg itt a hozzávalókat egyszerűen csak belerétegezzük a tepsibe)


Hozzávalók:
1 csomag (6 vagy 8 lapos) réteslap
3 pohár natúr joghurt
3 pohár cukor (a joghurtos pohár a mérce)
3 pohár búzadara
1 cs.sütőpor
2 cs. vaníliás cukor
4 tojás
1 pohár tejföl
1 dl étolaj
2 kávéskanál fahéj
2 üveg meggybefőtt (magozott)

Elkészítés:
A tejfölt kikeverjük az étolajjal.
Összekeverjük a joghurtot,cukrot,búzadarát,sütőport,fahéjat,3 tojást,vaníliás cukrot.
Kb. negyed óráig állni hagyjuk, hogy a gríz megszívja magát.
3-4 db réteslapot a gáztepsibe teszünk egymásra úgy, hogy egyenként vékonyan megkenjük a tejfölös olajjal.
A grízes keveréket ráöntjük a réteslapokra és egyenletesen megszórjuk a meggyel.
A maradék 3-4 réteslapot is egyenként megkenve az olajos tejföllel, ráterítjük a meggyes masszára. A kimaradt olajos tejfölt összekeverjük 1 tojással és a tészta tetejére kenjük. Előmelegített sütőben arany színűre sütjük. Ízlés szerint porcukrozva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése