1,5 kg burgonya
1 kg zsenge cukkini
1 kg paradicsom
4 fej vöröshagyma
25 dkg szeletelt füstölt pulykasonka
1 nagy pohár tejföl
20 dkg füstölt sajt
só, bors, ízlés szerinti fűszer
étolaj
A burgonyát héjában megfőzzük, hámozzuk, felkarikázzuk. A megmosott cukkinit ujjnyi szeletekre vágjuk és kevés sós, fűszeres vízben megpároljuk. A paradicsomokat vékony karikákra szeleteljük. A megtisztított hagymákat felkarikázzuk és kevés olajon kicsit átdinszteljük.
Egy nagyobb tepsit vékonyan kiolajozunk, beleterítjük a főtt krumplikarikák egyharmadát, megsózzuk. Elosztjuk rajta a párolt cukkini szeletek felét, erre pedig a dinsztelt hagyma fele kerül. A pulykamell sonka szeletek felével beborítjuk, majd erre jön a felkarikázott paradicsom fele. Sózzuk, fűszerezzük. Utána ismételjük: krumpli, cukkini, hagyma, pulykasonka, paradicsom és a legfelső réteg a maradék krumpli. A tejfölt sózzuk, rákenjük a felső krumplirétegre majd az egészet megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített, forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése