"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/11/14

Párolt káposzta / Dinsztelt káposzta (sültekhez)

Hozzávalók:
3-4 evőkanál olaj
1 kisebb fej gyalult káposzta (fehér vagy lila, mindegy)
1 fej vöröshagyma
3 alma
3 evőkanál cukor

bors
köménymag
kevés ecet

A káposztát lesózzuk, avöröshagymát vékonyra szeleteljük, az almát gerezdekre vágjuk.
Az olajon a cukrot megpirítjuk, először a hagymát, majd a levétől alaposan kinyomkodott káposztát tesszük bele, sóval, borssal, kevés köménymaggal fűszerezzük, együtt pároljuk. Mikor félig kész, hozzáadjuk az almát és egy kávéskanálnyi ecetet is. Lefedve készre pároljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése