"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/11/14

Hagymás törtburgonya

1 kg megtisztított, kockára vágott krumplit sós/vegetás vízben (csipet borssal) puhára főzünk.
Közben 1 fej vöröshagymát megtisztítunk, felaprítunk (nem kockára, hanem vékony csíkokra), kevés olajon megdinszteljük. Ha "piros krumplit" szeretnénk, akkor szórhatunk rá kevés őrölt fűszerpaprikát is.
Leszűrjük a megfőtt krumpli főzőlevét, darabosra törjük, végül összeforgatjuk a dinsztelt hagymával.
Malac, liba, kacsa pecsenyékhez párolt káposztával a legfinomabb köret.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése