2011/11/14

Almás libasült párolt káposztával

Hozzávalók:

4-6 db libacomb, vagy 1 részeire darabolt pecsenyeliba
6 db alma
6 db vöröshagyma
pár gerezd fokhagyma
só, bors, majoránna

Elkészítés:
A jól megtisztított, megmosott húst rövid időre áztassuk hideg vízbe. Utána ahol vastagabb háj van rajta, ott irdaljuk be kockásra a bőrt majd fűszerezzük sóval, borssal és (ízlés szerint) majoránnával.
Az almákat és a hagymákat megtisztítjuk, negyedekre vágjuk (a fokhagymagerezdeket félbe).
Egy nagyobb méretű tepsibe tesszük (bőrös oldalukkal lefelé) a hússzeleteket, majd közéjük rakjuk a feldarabolt hagymákat. Kevés vizet aláöntve, kb 180 fokos sütőben (fóliával lefedve) addig sütjük a húst, amíg teljesen puha nem lesz. Az utolsó fél órában fordítsuk meg a hússzeleteket bőrös oldalukkal felfelé rakjuk közéjük az almagerezdeket és fólia nélkül pirítsuk meg a bőrtét is (közben többször locsolgassuk a kisült zsírjával).


A libapecsenyét tetszés szerinti körettel (krumplipüré, hagymás törtburgonya, petrezselymes rizs illik hozzá a leginkább) és párolt káposztával, valamint a vele sült almával kínáljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése