"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/11/16

Kínai édes-savanyú, ahogy én készítem

Fél kg sertéscombot vagy karajt felkockázok. Pár kanál olajon hirtelen átpirítom, majd kevés vizet aláöntve, sóval és csipet borssal puhára párolom. Mielőtt megpuhul, hozzá darabolok 1-1 vastaghúsú piros és zöld paprikát és 1 kisebb szál vékonyra szelt sárgarépát, majd együtt készre párolom (a paprika és a répa maradjon kicsit ress). Néhány evőkanál paradicsom pürével (vagy ketchup) összekeverem, hozzáöntök egy doboz aprított ananász konzervet (a levéből is öntök a raguba) és egy üveg bambuszrügyet. Kevés szójaszósszal, mézzel, esetleg citromlével ízesítem. Rizzsel tálalom. 
 Jó étvágyat kívánok !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése