Tóth mama receptje.
"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥
2011/11/16
Virág-linzer
30 dkg lisztbe belekeverünk fél csomag sütőport, majd a lisztet elmorzsoljuk 25 dkg sütőmargarinnal. 10 dkg cukrot és egy vaníliás cukrot jól kikeverünk 1 tojással, összedolgozzuk a margarinos liszttel. Hideg helyen 1 órát pihentetjük ! Utána vékonyra nyújtjuk, virág alakú formával (felét a lyukassal) kiszurkáljuk. A lyukas korongokat tojásfehérjével megkenjük és diós cukorba mártjuk (10 dkg kristálycukrot összekeverünk egy jó maréknyi durvára vágott dióval) . Előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt világosra sütjük. Ha kihűlt, a teli korongokra 1-1 teáskanál sűrű lekvárt teszünk, majd beborítjuk a cukros-diós tetejűvel. Frissen ropogós, másnapra a lekvártól finom puha lesz.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése