Hozzávalók:
20 dkg zöldborsó,
20 dkg sárgarépa,
1 szál póréhagyma,
30 dkg sertéscomb,
1 doboz (üveg) konzerv gomba
3 ek. olaj,
1 ek. liszt,
1 kk. fűszerpaprika,
1 kis csomó petrezselyem,
betűtészta
Elkészítése:
A felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk az apró kockákra vágott húst. Megsózzuk, és kevés víz hozzáadásával, beborítva, lassan pároljuk. Amikor már majdnem puha, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, kicsit még pirítjuk, majd a tűzről félrehúzva a fűszerpaprikát is belekeverjük. Hozzáöntünk kb. 1 liter vizet és felforraljuk. Amikor forr, beletesszük a felkockázott répát, majd 10 perc múlva a borsót és a karikára vágott póréhagymát és a gombát is. Sózzuk, borsozzuk, és a petrezselymet is beleszórjuk. Az egészet majdnem puhára főzzük. Mielőtt kész, beledobunk egy maréknyi betűtésztát és készre főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése